Købmandsliv

Købmandsliv – historien om Ella og Arne Povlsens butik i Rønde.

Bogen er skrevet på baggrund af 11 interviews, som blev gennemført over nogle måneder med de to hovedpersoner. Historien er fortalt med deres egne ord.

Arne Povlsen kom i lære i den fine af de tre købmandsbutikker i landsbyen Thorsø i 1969. Siden da har han arbejdet med dagligvarehandel. Først som butiksassistent, så som butiksbestyrer og endelig som selvstændig købmand.
Arne og Ella mødte hinanden i 1974. I 1987 købte de sammen en SPAR-butik i Rønde, som de drev sammen indtil 2012, hvor sønnen René Povlsen overtog butikken efter et 5årigt generationsskifte.

25 år som selvstændige købmænd blev det til. Butikken, Rønde by og hele det danske samfund gennemgik en stor udvikling i de år. Det har Ella og Arne kunne følge på salget i deres butik. Mange nye varegrupper er kommet til og nogle er forsvundet. Salget var i Arnes barndom og ungdom styret af behov. I dag er vores indkøb langt hen ad
vejen styret af lyst.

I bogen fortæller Ella og Arne med deres egne ord om, hvordan de har oplevet udviklingen – og det at opbygget en mindre butik til et større supermarked.